Haibike eConnect és un sistema especial desenvolupat per Haibike al món digital mitjançant l’ús d’un mòdul de control GPS, GSM i Bluetooth dins de la bicicleta. S’accedeix des del seu telèfon intel·ligent a través de Bluetooth i serveix tant per als motors Bosch com Yamaha. Es pot comprar i instal·lar en qualsevol Haibike.

Les seves principals funcions són:

– Control de robatori GPS.
– Detecció de col·lisions amb avís d’emergència.
– Localitzador de bicicletes.
– Enregistrament de ruta.
– Keyless-Protect amb la Haibike Key.

El primer que cal saber és que es necessita el eConnect Hub: una base compacte de transmissió que es col·loca a l’interior de la bici, a prop del motor central. El sistema ve instal·lat en alguns models de gamma alta de Haibike però es pot adquirir el kit de reequipament compatible per a tots els models Haibike (excepte XDURO Gen1 amb sistema Bosch Classic) per 299 euros (cable inclòs).

El kit eConnect inclou el Hub, una targeta amb un codi per registrar-se a l’app i una clau d’activació contactless.

       

eConnect Hub:

L’unitat transmissora consta d’un transmissor GPS per a un posicionament basat en satèl·lits, un xip de GSM per a la comunicació de dades i un transmissor Bluetooth per a la comunicació gràcies a diversos sensors com un sensor d’acceleració 3D que detecta vibracions i un sensor giroscòpic 3D que detecta la posició de les eBikes.

El Hub té una bateria independent de la bateria de les eBikes que permet un funcionament segur durant diversos mesos amb la eBike desactivada. Quan s’activa la eBike, la bateria es carrega automàticament.

El Hub és resistent a l’aigua fins a 1 metre i per un màxim de 30 minuts submergit en aigua clara però no està protegit per altres líquids com aigua salada, aigua amb sabó, alcohol, líquids calents, etc.

Compta amb un contracte inicial per 36 mesos. A partir de llavors, el contracte es pot renovar.

eConnect Key

Targeta d’identificació:

A la targeta d’identificació es troba el codi que introduirem en l’aplicació gratuïta eConnect disponible a les respectives AppStores. Un cop instal·lat i registrat, es pot rastrejar la eBike i fer els ajustos necessaris.

L’aplicació està optimitzada per iOS a partir de la versió 9.3 i Android a partir de la versió 5.0. Fins i tot en versions anteriors ha de funcionar l’aplicació, però poden ocórrer errors en el funcionament.

El portal eConnect també ofereix més possibilitats de les seves dades i rutes, les quals es poden veure i exportar a l’ordinador.

 

 

 

 

FUNCIONS:

Entre les funcions més destacades, trobem la notificació en cas de robatori. Quan la ebike s’allunya d’una localització definida, l’usuari rep un avís en forma de missatge en el seu telèfon amb les dades rellevants com ara la ubicació anterior i actual.

La detecció de col·lisions amb avís d’emergència. Els sensors detecten una variació abrupta de la velocitat i si la eBike es troba a terra, llavors apareix de forma immediata un missatge al telèfon de l’usuari. Si passat un temps l’usuari no reacciona a l’avís, el sistema realitza un SMS d’emergència automàtica a dues persones els números han estat predeterminats en el qual s’informa la ubicació i hora exacta de l’accident, així com les coordenades-GPS exactes com també la localització en els mapes de Goolge.

Localitzador de bicicletes. Gràcies al tranmisor-GPS que incorpora el hub, l’usuari pot saber en qualsevol moment la posició del seu eBike en l’aplicació o en portal web. Amb l’ajuda de les dades transmeses des del transmissor GPS a la eBike, l’usuari pot sol·licitar en qualsevol moment la posició de la seva eBike en l’aplicació o al portal web. Enregistrament de Ruta ja que eConnect guarda automàticament les seves rutes recorregudes i es poden exportar en format-GPX.