La eMTB, descobreix-la.

Fa 4 anys, abans de provar la meva primera ebike de muntanya, jo pensava el mateix que la gran majoria, vaja tonteria, és l’antítesi de l’esport, això deu ser per als vells. Però estava molt equivocat, al llarg d’aquests últims anys la mentalitat de la gent i la meva s’ha anat modificant lentament. Fins convertir-me en un apassionat d’aquestes bicis, com molts dels primers escèptics.

Any 2012: – SORPRESA– Molt poca gent sabia de l’existència de les bicicletes elèctriques sobretot per a ús en muntanya, (Haibike juntament amb Bosch havien presentat el 2010 en primícia, una bicicleta btt de qualitat amb un sistema elèctric Bosch central de molt bon funcionament i una autonomia molt correcta per a l’època) es creia que era un artefacte amb poc futur, una excentricitat d’uns quants bojos (Ull, les mountain bikes si recordeu van començar així. Un grup d’aficionats de San Francisco, Califòrnia, entre ells Gary Fisher, entre els anys 1960 a 1970, es dedicaven a tunejar bicicletes per aconseguir que fossin més camperes i així poder baixar a tota velocitat per les muntanyes de Califòrnia.)

Any 2013: –REBUIG– Van començar a veure algunes e-MTB, moltes marques treballaven per incloure ebikes en els seus catàlegs. El sistema Bosch es convertia en el referent, per qualitat i prestacions. És l’any de: “això és trampa”, no sabem per que hi ha un rebuig més o menys generalitzat quan ens creuem amb BTTs convencionals.

Any 2014: –CURIOSITAT– Boch va millorar el seu sistema i va introduir els motors 2.0 active i performance amb bateries de 300 i 400w, que milloraven considerablement en funcionament i autonomia respecte al 1.0 del 2010. Seguia havent-hi un cert rebuig, però ja es percebia una creixent curiositat, alguns van acabar provant-i sucumbint a les seves sensacions, el nombre de ebikes comença ha augmentar. EUROBIKE la fira més important d’Europa es converteix en “E” EUROBIKE per l’ingent nombre d’aquestes bicicletes exposades, ja ningú pensa que és un producte sense recorregut sinó tot el contrari, gairebé totes les marques, més de 50, ofereixen gammes més o menys extenses en els seus catàlegs. El creixement es preveu exponencial. Bosch no dóna a bast per poder servir tots els sistemes demandats per les marques.

Any 2015: –ACCEPTACIÓ– Yamaha de la mà de Haibike s’introdueix en el mercat per frenar el monopoli de Bosch i per això inclou un motor més compacte amb més potència (70 Nm de par motor) i amb la possibilitat de muntar dos plats i disposar de 20 marxes. Tot això al costat de preus més competitius. La guerra pel lideratge està servida. El target al qual van dirigides les ebtt s’amplia fins a tal punt que fins i tot els més puristes acaben sucumbint als plaers de la ebike i deixen compartir el seu garatge, fins ara feu de bicicletes de carboni i titani, amb un nou invent: la ebike, especialment la eMTB o ebtt.

Com han canviat les coses en només 4 anys, us imagineu el que canviarà !!!

Els beneficis de la eMTB són molts, aquí us comentem alguns dels més importants:

Sensacions BTT al quadrat, si fem servir màxima assistència estem millorant el nostre rendiment un 280% (ni entrenant 10 hores al dia i més prenent amfetamines, anabolitzants, betabloquejants, cafeïna, cocaïna … ..etc, no podràs arribar mai, ni de prop, a aquest rendiment.)

Nous Límits mai pensats. Podràs arribar a llocs que mai havies imaginat, pujar a llocs, que abans només podies baixar-los, fer rutes de veritat sense haver de picar cada dia hores i hores d’entrenament.

-Possibilitat de fer rutes molt més llargues en menor temps i fer sortides llampec molt gratificants i relativament llargues quan tens poc temps.

-Utilització més freqüent, a causa que els dies que estàs més cansat també són dies que pots sortir a gaudir: més assistència i a divertir-te!

-Si t’agrada baixar però no tant patir pujant amb bicicletes de descens, aquesta és la solució, et divertiràs pujant i baixant.

-Possibilitat de sortides en grup amb persones de nivells físics molt dispars, inclòs famílies amb nens (i el més important gaudint tots, no només alguns i els altres patint i avorrint per sempre les bicis).

-Possibilitat de modular el nostre esforç sense arribar a situacions de risc per al nostre organisme. És un bon entrenament ja que depenent de l’estat físic del moment podem adaptar l’assistència a la nostra condició actual, a més sempre ens divertirem al màxim, no només quan aconseguim estar com un toro (L’exercici físic buscant límits és de tot menys saludable)

En definitiva, les ebike han arribat per quedar-se ja que és una manera de divertir-se en plena natura, realitzant un exercici físic saludable i més amb la gent que tu vols. Existeix alguna cosa millor ??? ……………………… “NO”.

I un agraïment al fotògraf d’aquesta imatge, Jordi, client d’una Haibike Sduro Allmtn Rc, que encara que va haver d’esperar reconeix que va merèixer la pena.

NOULIMITS Ride&Fun