Roda 27’5 “o Roda 29”

En una EBIKE el criteri de valoració d’una o altre mida difereix en gran mesura respecte a una bicicleta convencional, amb la qual cosa l’elecció d’una d’aquestes dues mesures és molt més clara.

* Avantatges d’una 29 “respecte a una 27’5”:

1-Major superfície de pneumàtic en contacte amb el terreny. L’empremta d’una 29 “és de 9cms i la de 27,5” de 8cms, aquesta major superfície repercuteix en:

-Major Tracció (molt important per accedir a zones complicades).

-Major Adherència en corba a alta velocitat.

-Major Poder de frenada.

Aquests tres aspectes són molt importants ja que les prestacions d’una EBIKE són molt superiors a una bicicleta no assistida, anirem molt més ràpids, anem a arribar a llocs impensables per a una bici convencional, i tot això necessita una seguretat addicional (més pneumàtic en contacte amb el terra).

2-Angle d’atac. El diàmetre de la roda és molt superior, de manera que a l’hora d’afrontar obstacles o irregularitats del terreny una roda de 29 “passa més fàcilment que una de 27,5, i en casos extrems és més difícil que la roda quedi travada en un sot fort d’una trialera, amb la qual cosa ens donarà més seguretat.

3-Comoditat. En tenir una pilota més gran absorbeix millor les irregularitats del terreny i ens proporciona una mica més de comoditat.

4-Major inèrcia, un cop assolida una velocitat és més fàcil mantenir amb menor esforç i per més temps.

 * Inconvenients d’una 29 “respecte a una 27’5”:

1-Pes. Les rodes de 29 “pesen més que les de 27,5” .Aquest aspecte, molt important en una bicicleta sense assistència es dilueix en una ebike, la diferència de pes és compensada per l’assistència del motor.

2-Acceleració. L’esforç necessari per moure una roda de 29 “és superior a la d’una 27’5”. Com passava en el punt 1, en una ebike l’acceleració si volem pot ser fulgurant independentment de la roda.

3-Agilitat. Aquí si que la roda de 27,5 “és superior, la bicicleta es mou per zones tècniques amb major soltesa, i canvia de trajectòria més ràpid.

* Conclusió:

Per a la majoria de EBIKES de muntanya, considerem que és més adequat muntar roda de 29 “, ja que els inconvenients que té aquesta mesura de roda per a una bicicleta convencional, (els quals farien dubtar a més d’un usuari d’aquest tipus de bicicletes) , en aquest tipus de bicicletes no existeixen, tot o gairebé tot són avantatges. Només recomanaríem 27,5 “en bicicletes de talles molt reduïdes, per aconseguir major manejabilitat i que el quadre estigui més equilibrat amb la mesura de la roda o en tipus de bicicletes més enfocades a una categoria especial que requereixi major agilitat.

 

Ara toca divertir-se amb les EBIKES de 29 “.

 (El 80% de les bicicletes de NOULIMITS són de 29 “, troba la teva … ..)