Bicicletes elèctriques barates: La principal diferència de preu en les bicicletes elèctriques resideix sobretot en si té sensor de parell o sensor de moviment. Vegem a continuació com es diferencien.

Vigila que les bicicletes elèctriques barates siguin el que realment estàs buscant. Descobreix-ho aquí.

1) Bicicletes elèctriques amb sensor de moviment: Representa la gran majoria de bicicletes elèctriques en rangs de preus inferiors a 1.200 € i generalment de procedència asiàtica. El motor s’activa quan detecta que la bicicleta està en moviment mitjançant uns sensors (normalment imants) col·locats a la zona posterior del plat. Aquest sistema té pocs avantatges i molts inconvenients.

 -Avantatges del sensor de moviment:

* Senzillesa del mecanisme

* Preu del sistema (molt econòmic)

-Inconvenients del sensor de movimient:

* Sensacions artificials: La major o menor pressió que exercim sobre els pedals és la forma natural d’exigir més o menys a la nostra bicicleta, aquesta ordre no arriba mai al motor, el sistema no entén les nostres ordres. El motor només entén el moviment, amb la qual cosa mai t’ajudarà proporcionalment al teu esforç, no hi ha cap comunicació entre el ciclista i el sistema motor. Cada un treballa independentment. Això crea una sensació estranya i artificial.

* Arrencada: Per activar el motor primer hem pedalar sense ajuda fins que aconseguim un cert moviment, en aquest moment el motor es connecta, amb la qual cosa complica l’arrencada ràpid (per exemple en semàfors). Aquest retard produït pel sistema des que vam iniciar la marxa fins que el motor ens ajuda complica molt les coses quan volem iniciar la marxa en un pendent, alguns models disposen d’un accelerador (prohibit actualment per normativa) o un botó que permet connectar el motor en aquestes situacions. Mers arranjaments per suplir les deficiències tècniques del sistema.

2) Bicicletes elèctriques amb sensor de parell (torque sensor): Són bicicletes més elaborades tecnològicament, fins fa poc temps únicament els motors de gamma alta el incorporaven (majoritàriament motors centrals i alguns posteriors), actualment alguns posteriors de gammes intermèdies i l’incorporen (els de gamma alta solen afegir sensors de cadència i de velocitat, de manera que les sensacions encara són millors).

 -Avantatges del sensor de par:

* El sensor de par detecta la força que exercim sobre els pedals i ens ajuda proporcionalment a la força exercida, de manera que la sensació és la d’un pedaleig convencional però amb un plus de força exercida pel motor, la sensació és d’estar excepcionalment en forma, en aquest cas hi ha una comunicació constant entre el que nosaltres demanem i el funcionament del motor.

 -Inconvenients del sensor de par:

* Preu del sistema.

Com a conclusió, si vols un artefacte que et porti als llocs, les bicicletes amb sensor de moviment són una opció, però si vols una bicicleta per gaudir, “oblida’t”, estalvia una mica més i compra’t una amb sensor de par.