Aquesta és sens dubte una de les preguntes més habituals en el món de l’e-bike.

Això dependrà de la configuració de la nostra bateria i de la qualitat de la mateixa (no dura el mateix una pila de primeres marques que una pila d’un tot a 1 €, tenint les mateixes especificacions).


Per calcular la càrrega màxima d’una bateria es multiplica els Volts pels Ampers i aquest càlcul ens donarà els Watts
. Com a exemple: una bateria de 36 V i 11 Ah tindrà una capacitat de càrrega de396 Wh, Però això què vol dir ?, quepodrem recórrer com a mínim 39,6 km, Aquest càlcul surt de la següent fórmula:

“396 W x 25 km (màxima velocitat que pot assolir el motor abans de desconnectar-per normativa) i el resultat / 250 W (que és la potència del motor màxima permesa per llei a Europa)”.

Amb aquesta fórmula podem definir l’autonomia mínima que podrem arribar a màxim rendiment del motor, evidentment variables com el recorregut, el nostre pes i la major o menor exigència que demandem del motor ens faran variar aquest resultat. En condicions normals una bateria de 400 W hauria de permetre una autonomia d’entre 50-60 Km a màxima assistència. Aquesta seria en la nostra opinió una bona autonomia (hi ha al mercat bateries de 540 W i de 620 W, però considerem que excepte casos específics amb una de qualitat de 400 W és suficient), ja que ens permet afrontar la majoria de recorreguts ja siguin urbans o de muntanya amb total tranquil·litat, a més si disminuïm el nivell d’assistència podrem recórrer més de 60 km sense problemes. Les bateries inferiors són vàlides per a recorreguts urbans poc exigents (mínim recomanem 300 W), però se’t quedaran curtes en terrenys exigents de muntanya.

Com sempre les bateries de primeres marques tenen major vida útil, fins a 2 anys més.

Un altre factor molt important és la durabilitat, quants cicles de càrrega complets podrem realitzar abans que comenci a perdre capacitat? Aquí fins i tot en les de gamma alta hi ha importants diferències:

Bosch 500 cicles complets – Yamaha 700 cicles complets – Impulse 1100 cicles complets.

És a dir, que després de 500 cicles de càrrega complets l’efectivitat de la bateria comença a disminuir (no vol dir que no funcioni, però lentament serà incapaç de recarregar al 100% disminuint el seu nivell de càrrega al 90, 80 …%). Segons estadístiques una bateria de gamma baixa té una vida útil d’uns 3 anys i una de bona qualitat uns 5, a partir d’aquest moment perdrà rendiment. Evidentment dependrà de l’ús i de la cura de la mateixa.