Ruta pel Montseny: Cànoves fins al Pla de la Calma passant pel Castanyer d’en Cuch.

Primer de tot vull agrair a Felipe Espejo que em va parlar d’aquesta bonica ruta que comença al peu del Montseny. Felipe va comprar la seva Haibike Sduro Hardnine SL i està tan entusiasmat amb el seu ebike que no para de fer rutes per la zona del Montseny i que no podria fer sense una bicicleta elèctrica mountain bike.

Cànoves és a prop de Cardedeu, al peu del Montseny i a 346 m sobre el nivell del mar. Cal deixar el cotxe al pàrquing i seguir l’única carretera per la qual s’arriba a aquesta població.

Seguim per la mateixa carretera asfaltada no més d’1 km, amb algun restaurant i pàrquing a banda i banda de la carretera. A partir de llavors vam començar la ruta entre arbres i poc a poc vam pujar cada vegada més fort fins a arribar al Pantà de Vallforners (2,8 km des Cànoves), bonic lloc per fer alguna foto.

En el camí es van trobant cartells que dirigeixen cap al Castanyer Gross de’n Cuch (ull perquè en algun costat esmenta el restaurant, no fer cas). Entre castanyers, alzines, pins i faigs, a més d’algun rierol el camí va ascendint fins arribar a una bifurcació, a ma dreta dreta restaurant Casa del Bosc i ma esquerra Castanyer d’en Cuch. Tens l’opció de reservar en aquest bonic restaurant en plena natura o fer un picnic al Castanyer d’en Cuc. Si has matinat aquesta opció pot fer-se a la volta del Pla de la Calma.

Com a curiositat, al restaurant la Casa del Bosc, a 7 km de Cànoves, ofereixen als que no vulguin o puguin fer esport la possibilitat de de pujar fins allà amb un 4×4.

Un cop vist el Castanyer d’en Cuch el nostre objectiu era anar fins al Pla de la Calma. Vam baixar pel mateix camí pel qual havíem pujat però gaudint de la baixada d’aproximadament 3 km. En arribar al primer desviament, direcció Vallformic vam girar cap a la dreta, no hi ha pèrdua. El camí de nou va començar a ascendir bastant fort amb pedres i un pendent pronunciat. Vam passar per davant d’una masia i cadena. A partir d’aquí el camí era cada vegada més difícil però la Haibike Sduro amb motor Yamaha responia perfectament, combinant l’assistència High i Standard. També portàvem una Scott amb motor Bosch, tot bé però en arribar a dalt vam observar la diferència de bateria entre Bosch i Yamaha. Després us diré com van quedar.

Ja bastant amunt hi havia menys vegetació, vistes de la vall, estàvem arribant al Pla de la Calma, a 1.344 m per sobre del nivell del mar. Un cop a dalt, només soroll d’alguns grills, insectes i ocells, un paisatge infinit per tombar-se a fer una migdiada, menjar per recuperar forces o simplement no fer res.